Anson, en ovanlig Formel 3 bil

En av våra F3-förare hette Tryggve Grönvall och det som idag gör att det är svårt, i varje fall för många, är att komma ihåg att Tryggve körde en lite udda bil av märket Anson. Jag vet inte hur många Anson som kom till Sverige, inte heller hur många som är kvar. Kanske vet någon av er det och kan berätta. Mannen som står vid f.d. Tryggves bil heter Bosse Andreasson och som yrke var Bosse Kapten vid F 10 och flög J35 Draken. Det blev senare SAS och betydligt större maskiner. Bosse körde under några år sin Anson i historisk racing och bilden är tagen när han representerar Sveriges F3-förening på Malmö Mässan 21 – 24 november 1991.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest