Gott Nytt År

Den här bilden skapar, i alla fall för mig, vibbar av stora mått. Christer Johansson tillsammans med två av sina adepter som idag genom Team Itchi Ban, funnit sin framtid i USA och motorsporten. Jag tänker naturligtvis på bröderna Jönsson från Bankeryd. Mattias som mekaniker i teamet där storebror Niclas vinner SM i Formel 3 1990 och 91. Niclas tävlar och testkör i USA, mestadels i sportvagnar och tävlar i den klassen samt även Le Mans. Lillebrorsan Mattias är högra handen till stallägaren Roger Penske och sköter det mesta av ruljansen. Allt, vil jag påstå på grund av Team Itchi Ban och den gedigna miljön i teamet där Chrille och Hasse Wängstre tillsammans med Charlie Gustavsson höll i taktpinnen. Så inför ett nytt år önskar jag en liknande satsning på Svensk motorsport som enligt mig är en måttstock på hur en satsning på unga förare ska skötas.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest