Slim Borgudd 70 år

Idag fyller den här gentlemannen 70 år! Han kan se tillbaka på en smått fantastisk karriär, allt från trummis med Abba till Formel 1. Slim, eller Tommy som han egentligen heter, föddes i Borgholm på Öland men lever idag i England. 1979 vinner han Svenska Mästerskapet i Formel 3 och slutar också som trea i EM för F3. 1981, vid 34 års ålder, blir det Formel 1 för Slim i ATS och debut i San Marinos Grand Prix. I det Brittiska Grand Prixracet slutar han sexa och tar sin första poäng. 1982 kör Slim för Tyrell som inte blir en lyckad säsong. Sen blir det Lastbilsracing med stor framgång samt även standardvagnar för Mazda i en Xedos med besök på Ring Knutstorp. Listan skulle kunna göras lång men de flesta av er känner denne trevlige mans alla framgångar så vi från Bilsportarvet grattar och hoppas på en riktigt fin dag med fest och allt vad där tillhörer.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest