Tommy Rustad, tvåfaldig STCC mästare

1999 var året då vår Norske förare Tommy Rustad blev trea i STCC. Det var inte helt okontroveriellt då en startkrasch i finalen På Mantorp Park, troligtvis hindrade Tommy från att vinna finalen. Året därpå körde han hem mästerskapet i en Nissan och det skulle dröja till 2009 innan han tog hem titeln igen. Han slutade på samma poäng som Ted Björk men vann mästerskapet på fler segrar. Tommy körde också en tävling i World Touring Car Championship när han deltog i FIA WTCC race of UK på Brands Hatch 2009. Han lyckades inte försvara sin titel 2010 utan slutade på sjunde plats totalt. Tommy körde även Formel 3 i Italienska Mästerskapet i en Dallara. Tommy vann även Formel Opel Lotus i Sverige 1993.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest