Kaj Bornebusch

Kaj Bornebusch en av de som fick ett långt liv med motorporsporten. Det började redan vid sexton års ålder och då på två hjul. Starten blev 1953 och vid slutet av 50-talet var Kaj en av landets stora i sidovagnsmotocross. Åren 1961 – 65 drev Kaj Litoverken som byggde en crosscykel med vilken Sten ”Storken” Lundin vann stora framgångar. Under 60-talet tävlade Kaj med Porsche och Lotus Elan och byggde då upp ett samarbete med Bosse Strandell som skötte hans bilar. Kaj gick i början av 70-talet in som ägare av Ring Knutstorp men som avvecklades i början av 90-talet. Vi minns även Kaj som ordförande i Hyllinge Motorsällskap. Kaj tävlade även med Bosse Emanuelsson och Ulf Larsson. Eva Bornebusch, dotter till Kaj, tävlade också flitigt med bland annat ett SM-guld i Lady Cup. Kaj gick ur tiden 2010 vid en ålder av 73 men många är vi som minns hans engagemang i motorsporten.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest