En klang och jubelfest i Ödåkra

Det är det allmänna omdömet av dagens Classic Motor Event som gick av stapeln för första gången. Kön av besökande var lång och stundtals var den på väg upp mot Väla. Bilsportarvet var med som samarbets-partner och i den jury som hade att bedöma alla utställda fordon ingick undertecknad samt fyra ytterligare personer som var Stig-Erik Lönnerheden, Gunilla Andersson, Gunnar Dyberg från M, Jacob Laurin från KAK. Vi var samtliga rörande överens om att årets Sportbil var Jan Wargs fina avgjutning av den klassiska Ferrari 500 Mondial. Många känner igen den här karossen som också Ockelbo-Lundgren använde sig av. Jans bil har teknik från Alfa Romeo och han har också tävlat med bilen i sportvagns sammanhang. Jan förärades den fantastiska bilden från Vrams Grand Prix 1933.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest