Falkenbergs Motorklubb fyllde 90 år med 66:e Västkustloppet

Bilsportarvets Michael Hoffstedt besökte i helgen det 66:e Västkustloppet där anrika arrangörsklubben Falkenbergs Motorklubb passade på att fylla 90 år!! FMK är verkligen en högst levande och framåtsträvande motorklubb med en fantastisk funktionärsstab och ledning med ordföranden Ronny Andersson i spetsen. Jubileumshelgen blev en riktig succe med en varierad kompott av racingklasser. I vimlet vid prispallsområdet träffade Bilsportarvet racingveteranen och falkenbergaren Bror-Erland Carlsson som kört såväl på gamla Skreabanan (han blev dubbel SM mästare i roadracing för mc) som på den ”nya” banan som invigdes 1967. Bror-Erland körde en Cooper Formel 3 från tidigt sextiotal under 1967 och 1968 och tävlade mot bland andra Ulf Svensson, Ronnie Peterson och Reine Wisell. Bilen kördes tidigare som F2 bil av ingen mindre än Graham Hill och Frank Williams. Och efter många år renoverades bilen av den ypperlige bilrenoveraren Magnus Ahlqvist som övertog bilen av Gunnar Elmgren. Vid träffen med Bror-Erland var också förre FMK ordföranden under 15 år, Sven-Göte Svensson och förre ägaren av Karlskogabanan Mike Luff. Den senare driver nu den succeartade racingklassen med ”Legend” bilar som med klassiska 30-tals siluetter låter som racerbilar ska låta och går ruggigt fort. Bilsportarvet gratulerar framgångsrika Falkenbergs Motorklubb och ser fram mot den stora historiska racingfinalen på Falkenbergsbanan den 21/22 september!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest