Nisse Björk med sin Diva GT

Många av er tycker nog att den där Tromark, han är allt bra nostalgisk! Lever i en förgången tid? Javisst kan det vara så men man lever på minnen och minns sånt som varit kul. Som till exempel Nisse Björk med sin Diva GT. Under 80-talet när jag jobbade som speaker på våra tävlingar minns jag tandläkaren Nisse Björk som var en hejare på att köra bil. Hans brandgula Diva for fram som en raket, inte minst på Kinnekulle Ring där bilden är tagen. Jag vet också att Nisse köpte en Brabham BT 35 som varit i min ägo men den har jag aldrig sett Nisse köra, tyvärr! Jag säger som min gode vän ”Esso” Gunnarsson sa den sista gången jag träffade honom. Du Janne, du ska inte säga att det var bättre förr? Säg, det är sämre nu!

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest