Bo Andreasson- en entusiast

Pratar man om entusiaster så kan i alla fall inte jag låta bli att nämna en gammal god vän. Bo Andreasson med smak för fina bilar och också racerbilar. Bo, som till professionen är flygare, flög som Kapten på F10 där J35 Draken var det plan han flög som flygvapen anställd. Under den här tiden så odlade han sitt intresse för Lotus och det var så jag kom i kontakt med honom. Så köper han en Formel 3 av märket Anson, tidigare körd av Tryggve Grönvall tror jag, och så är det igång bakom ratten i de historiska tävlingarna som RHK arrangerade. Så småningom slutade Bo vid flygvapnet och började som Kapten vid SAS. Nu bor han som pensionär i Hjo och F3:an är såld men bilintresset finns kvar. Sist jag träffade Bo körde han Jaguar så det intresset går nog aldrig ur.

Janne T.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest