Niki Lauda, en av Formel 1 världens stora har lämnat oss

Niki Lauda, en av Formel 1 världens stora har lämnat oss. Niki var en av sportens stora profiler och hans unika person som idrottare och entrepenör gjorde honom till en förebild för många unga förare och ett riktmärke skriver familjen. Niki tog sin första VM-titel 1974. Det blev tre VM-titlar under hans långa karriär. Niki kraschade svårt på Nürburgring 1976 och fick svåra brännskador som gav honom stora hälsoproblem efter de giftiga gaser han andades in. Förra året genomgick han en lungtransplantation. Trots sina skador lyckades han vinna två VM-titlar till åren 1977 och 1984. Våra bilder visar Niki på Anderstorp 1978 där han vann och pallen delar han med vår egen Ronnie Peterson och Ricardo Patrese. Niki Lauda blev 70 år gammal.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest