Jakriborg Prix

Ja, vad ska man säga om denna verkligt udda tillställning? Frågar du mig, som Leif GW säger, är detta ett av de absolut trevligaste evenemang man kan tänka sig. Varför? Jomenvisst är det så för här upplever man en svunnen tid i motorsportens värld där äldre grånade män med vackert vindpinade ansikten njuter av att få köra sina klenoder från anno datzumal. Vädret var väl inte bästa denna Kristi Himmelfärdsdag, men humöret, bilarna och foket var det inget fel på. Det som startades av Glenn Billqvist och Magnus Nergaard och deras vänner är helt enkelt en succé av det mindre och mycket trevliga formatet. Faktum är man bara saknar glaset med bubbel för att minglet ska vara på topp. Så träffar man folk man känner. Du vet den där typen av folk man gillar och som har samma värderingar. Blir lätt skakiga av en Bugatti eller en Alfa Romeo eller en MG med kompressor. Jovisst var Glenn där med utlånad Riley till mingelesset Hans Nordén. Roland Fröjd med fantastisk Alfa Romeo, Sören Huzelius med sin helt bedårande MG QType och runt 30 av den här typen av bilar brummade skönt i blåsten när Per Hågeman viftade med flaggan. Som alltid skulle man kunna säga. Nä nu längtar vi till 2020 års upplaga och måtte solen då skina över de glänsade vagnarna och alla vara på plats. Bilder och funderingar Janne Tromark/Bilsportarvet

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest