Picko Troberg är död

Idag söndagen den 17 april nås vi av den tragiska nyheten att Picko Troberg har avlidit. En av Svensk motorsports största förare har förlorat kampen mot sin sjukdom och åter har vi förlorat en profil som givit vår sport färg och glamor. Jag som haft den stora glädjen att arbeta tillsammans med Picko, både som pressansvarig i hans team, och tillsammans med Tommy Jarnbrink vid skapandet av Sportvagnen & Vi. Pickos egen karriär på racerbanan känner vi alla men vi måste påminnas oss om att han 1965 blir Svensk Mästare i Formel 3. Mästerskapstitlar har efter det radats upp och i mina ögon är kanske segern i Premio de Lotteria på Monza den allra största. Många är de unga talanger som via Picko funnit en väg ut i stora världen. Kanske är Rickard Rydell den som vi känner mest men namn som Thomas Danielsson, Niclas Schönström och Fredrik Ekblom är bara några av de som vandrat hand i hand med Picko mot fina framgångar. Nu är epoken Picko slut och jag nås av dödsbudet på tåget hem från Stockholm där jag varit på Bilsportförbundets årsmöte. Den som ringer och berättar det hela för mig är vännen och kollegan Leif Lindström. Både Leif och jag får något tjockt i halsen och för min del blir jag sittande och stirrar ut genom tågfönstret när landskapet susar förbi. Svensk motorsport kommer inte att bli sig lik och Pickos härliga skratt hörs inne i mitt huvud. Vila i frid gamle vän!

Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest