Pat Moss

Tänk ibland blir man lite nostalgisk? Konstig va, eftersom man nästan dagligen pysslar med Bilsportarvets stora bildarkiv. Men kanske är det inte så konstigt. De här båda, i synnerhet Erik var något speciellt för mig. Varje gång vi träffades så sa han alltid, hur e re med dig lelle pöjk? En fantastisk man gift med Stirling Moss syrra Pat som även hon var en förare av rang. Vad sägs om åtta vinster i damklassens Monte Carlo Rally och fem vinster i Ladies Rally Championship samt ett tävlande världen runt. Pat tävlade också för Saab på 1960 talet tillsammans med Elisabeth Nyström som kartläsare. Pat var också en skicklig ryttare och hennes och Eriks dotter Susie Rawling blev också en mycket framgångsrik ryttare inom hästhoppning. Nu är både Pat och Erik borta och jag hoppas ni minns dem lika mycket som jag gör.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest