Björn Waldegård

Det verkar som Porsche är mer än inne just nu och varför inte minnas en av de riktigt stora, Björn Waldegård. Jag ska inte trötta ut er med en massa fakta och resultat för jag tror de flesta av er kan allt om denne gigant. Ett ska sägas och det är att Björn var, inte vår förste Världsmästare i Rally, utan den förste som körde hem den titeln. Då i Ford ska tilläggas men många här på hemmaplan minns hans framfart i Porsche. För mig var Björn en vän och en expert i TV-studion på Eurosport och så här års känns det extra vemodigt att Björn inte längre är med oss. Det här var tiden då vi började förbereda oss för Dakarrallyt som vi kommenterade i 18 år.Jag kan försäkra er att vi hade roligt tillsammans och det är minnen som gör sig påminda så här års. Björn gick bort för ett antal år sedan men för många finns hans minne kvar. Jag tycker att vi så här i Juletid minns Björn med några bilder. God Jul och Håll till godo och njut av Bilsportarvets bilder. Bilden av Björn i det historiska Midnattsols-rallyt är tagen av Michael Hoffstedt.

Text Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest