Åke ”Bryggarn” Andersson

Så här års bli jag alltid lite melankolisk och mina tankar går ofta till de människor jag känt och som inte längre är med oss. Min bäste kompis i Bilsportarvet, Bo Hesselmark är en av dem. Björn Waldegård en annan som jag saknar efter alla de år vi fick tillsammans på Eurosport. Listan skulle kunna göras lång men jag ska inte trötta er med fler utan vill att vi minns ännu en av våra stora rallyhjältar, Åke ”Bryggarn” Andersson, som lämnade oss den 12 maj 2018. Det blir för mig lite fattigt utan de här herrarna och jag och hustru Maggan kommer att tända ljus för de här tre i jul och givetvis kommer ljusen att brinna för alla andra vi känt eller haft som idoler i motorsport som jag vet att både ni och jag älskar.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest