Björn Waldegård, den första rallyvärldsmästaren

Björn Waldegård, kanske vår absolut störste rallyförare och den första Rallyvärldsmästaren 1979, Borta sedan några år men kvar i våra minnen för den person han var. Nu har Björn postumt blivit invald i motosportens Hall of Fame! Inte en dag för tidigt om ni frågar mig. Mina 15 år tillsammans med Björn är kanske den bästa tiden i mitt yrkesverksamma liv. Björn blev av den Engelska rallysportens egen tidning, och av en stor skara motorsportjournalister, utsedd till världens bästa rallyförare. Jag minns med värme hur stolt han var när han visade tidningen för mig. Jag skulle kunna skriva spaltkilometer om denne unike man men jag ställer mig i kön med alla, som jag vet nu tänker på Björn och kanske applåderar till utnämningen. Grattis till hustru Anita med barn och syster Siv. Jag lyfter på hatten och bugar mig ödmjukt! Bilderna är tagna av Leif Lindström och Michael Hoffstedt.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest