Bilsportarvet

Harry ”Sputnik” Källström

En av mina gamla favoriter var Harry ”Sputnik” Källström som tyvärr gick ur tiden 13 juli 2009. Med andra ord har Harry varit borta nu i tio år. Harry, var som en del andra av våra stora förare med och skapade resultat i ett flertal bilmärken som VW, Cooper, Lancia och Datsun. Det hann bli fyra SM-titlar där den första kom redan 1959. Harry vinner RAC-rallyt 1969 och 1970 samt så Akropolisrallyt 1976. 1969 är året då Harry Källström blir Europamästare. En av dom som var med i högerstolen är en annan gammal vän, som nu också är borta, Claes Billstam. Paret Källström och Billstam körde ihop många segrar och många pallplatser där i bland Bahrain International Rally 1979. Svensk rallysport har haft många stora framgångar genom historien och att de här båda har en given plats i den historien det är det väl ingen som tvivlar på.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest