Ett rallypar

Kan man kalla två personer för ett rallypar? Kan man kalla dom för kärlekspar bara för att dom tillbringar massor med tid i en rallybil? Ja, det kan man om dom heter Gert Blomqvist och Lena Lindberg. Två utomordentligt trevliga personer som alltid sprider glädje omkring sig.

Gert, som är född 1946, en dams ålder talar man inte om, har under ett antal år varit tävlingsansvarig för Peugeot Sverige där de flesta i rallysvängen lärt känna Gert. Tretton gånger har paret tävlat i Svenska Rallyt och fjärde och femteplatserna har duggat tätt under de här åren. När Peugeot lade ner sin tävlingsverksamhet tog Gert över bilen och fortsatte tävla i egen regi. Det hela började med Daf 66 som så blev Fiat Mirafiori 131. Så blev det Opel Kadett och Nissan Sunny GTi och GTR för att så även Mitsubishi skulle bli ett rallyvapen för paret Blomqvist och Lindberg. Det har blivit ett antal vurpor också, se bilder. men inget har givit anledning till en spricka i vare sig förhållande eller kärleken till rally. Är inte det en underbar historia så säg?

Text Janne Tromark

Kommentera gärna på Facebook

Bilder ur Bilsportarvets arkiv. Klicka på en bild för att förstora.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest