Kung Carl Gustaf i Mille Miglia

Det här med att bläddra i arkivet kanske är en åldersåkomma men man hittar mycket kul och blir påmind om roliga händelser. 2004, eller möjligen 2003, var hustrun och jag på besök i Italien och passade då på att åka till Brescia och starten för det klassiska Mille Miglia. Ni som varit på plats vet hur de klassiska bilarna trängs med varandra på torg och gator i den charmiga staden. När vi vandrade runt så träffar vi på den här HMV Jaguaren som vid närmare titt kördes av vår egen Kung Carl Gustaf och Prins Leopold av Bayern. Det är verkligen kul att bilintresset även finns i Kungafamiljen. ”Poldi” som prinsen kallas är en förebild till vår egen Carl Philip och som alla vet tävlar han i både STCC och med Porsche i Sportvagns Cupen.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest