Alfa Romeo Monza

Man blir lite lätt nostalgisk när man tittar på den här bilden. Ring Knutstorp i början av 80-talet och fint främmande från England. Nu skulle den svenska publiken få se riktigt gamla racerbilar runt Knutstorpsbanan. Historisk racing började bli en stor och spännande del av utbudet på världens alla racerbanor. 1978 hade RHK bildats (Racerhistorika Klubben) och verksamhet med klubbens förare och bilar hade pågått ett par år. Nu skulle vi få se hur det kunde se ut på Nürburgring, Silverstone och alla andra platser där sporten var etablerad. Bilen som gubbarna samlats runt är f.d PeWe Widengrens Alfa Romeo Monza nu ägd av Karl-Erik Fröjd. Till vänster om Karl-Erik står Helmer Carlsson Alsed, som också ägt och tävlat med den fina Alfan. Från vänster i bild står, tror jag, Sten Sundström med kompisen Bengt Alsed. Båda Porsche 356 experter av stora mått. Tyvärr är både Helmer och Bengt bort men minnena finns kvar. Alfan såldes utomlands och kom till firandet av Vrams GP 1933. Då ägdes bilen av en sympatisk engelsman och hur det är idag vet jag inte.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest