Stor framgång på Suzukabanan i Japan för Kent Abrahamsson med sin Grupp C Jaguar

För en stund sedan nåddes jag av att den fantastiske Kent Abrahamsson nått stor framgång på Suzukabanan i Japan med sin Grupp C Jaguar. Kent är Göteborgaren som reser jorden runt och tävlar med sina bilar, inte minst de Grupp C-bilar som finns i samlingarna. För många av oss som gillar historisk racing är kanske Kent mest känd som en av de absolut största samlarna av Chevronbilar. Med på resan var Roger Svensson som är den som ser till att motorerna i Kents bilar är i topptrim. Ni ser de båda herrarna i en av Kents båda Jaguarer som var med till Japan under ärevarv. Jag har i nuläget inte kunnat hitta en resultatlista från tävlingen, men vi förmodar att det är en seger man firar med ärevarv. Jättekul för Svensk historisk racing och att Kent är en populär ambassadör för sporten det har vi vetat länge.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest