Mattias Andersson

För att hålla liv i den Svenska traditionen Formel 3 så är det så att alla duktiga förare som inte vann SM har vunnit andra segrar och har ett liv efter Formel 3. Vilka är de och vad gör dom idag. Det tänkte jag att vi skulle ta reda på och först ut är gode vännen Mattias Andersson som utöver sin racingkarriär fortsätter att tävla. Mattias körde Formel 3 1993 och var 2:a i NM efter Magnus Wallinder och även hade en bra säsong i F3. Så blev det Formel Opel Lotus och Clio Cup 94 där han var femma eller sexa, han minns inte så noga. Mattias tävlade i USA 95-98 och tävlade då i Barber Dodge och Indy Lights. Det blev en del resultat med det där med ekonomi är svårt så det bar hem till Sverige igen. På hemmaplan i Linköping driver Mattias en Karting-anläggning och satsar helhjärtat på sonen Victor där planer finns att försöka få styrning i USA. Kanske inte helt förvånande så Sverige just nu är glödheta i det stora landet i väster med Linus Lundqvist som vunnit de senaste 8 tävlingarna i Formel 3. Victor har gjort bra ifrån sig i den Nordiska Formelbilsklassen där han vunnit 2019. Mattias är en glad och kul kille med racing i familjen, för pappa Andersson, även kallad ”Kinda gurkan” minns säkert många för hans framfart i Golfcupen. Nu gäller STCC för Mattias och det satsas för fullt hemma i verkstaden för nästa tävling. Vi håller tummarna för Mattias och Victor.

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest