En fullkomligt underbar bild tagen vid Vrams Grand Prix 1933

En fullkomligt underbar bild tagen vid Vram Grand Prix 1933. Bilsportarvet har fått bilden av Mustang Media och den visar hur det kunde se ut innan start i loppet. Bilen med startnummer 12 är Per Victor Widengrens Alfa Romeo Monza och bilen med startnummer 15 är Louis Chiron och en likadan som Widengrens. Chirons bil kan vara hans egen då han detta år tillsammans med Rudolf Caracciola köpte två bilar till de team de startade tillsammans. Rudolf krashade svårt vid träningen av det årets Monaco GP så det blev inget av de bådas team. I Vramstävlingen kraschade båda vilket var en besvikelse, inte bara för förarna utan även för publiken. Bilden är dock en påminnelse om hur det såg ut för 83 år sedan.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest