En resa i Vrams GP:s spår

Jag blev igår inbjuden att följa med på en resa i Vrams GP,s spår, fast nu med lite modernare fordon än 1933. Det var Corvetteklubben som bjöd mig på en tur runt den nästan 3 mil långa banan som i stora delar fortfarande finns kvar. Fast numera asfalterad ska tilläggas. Samlingen var vid Hyllinge och hela 29 fordon slöt upp för att känna på hur det var en gång i tiden. Jovisst så anslöt sig några Ford Mustanger men hälsades välkomna till detta lilla äventyr. Bilsportarvet var inbjudna och vi kunde berätta lite hur det än gång var när starten gick på den långa rakan vid Vram. Visst ser det annorlunda ut idag och som en av bilderna visar så tag man en annan väg och en annan bro men känslan är nog ändå den samma. Antonio Brivio vinner tävlingen i sin Alfa Romeo Monza med 2.6 liters motor på tiden 2 timmar och 55 minuter efter 12 varv. Antonios snittid runt banan var 124,45 km/tim. Detta imponerade på våra Corvette-vänner som kliade sig i huvudet och undrade hur detta kunde vara möjligt. Tack för en trevlig kväll och välkomna till Ljungbyhed och vårt arkiv för att se och följa vårt arbete med att bevara historien.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest