Tre härliga profiler i depån

Från vänster Harald Kronegård 95 år, Rally-Harry Bengtsson och så Kaj Bornebusch som tyvärr inte finns med oss längre. Vi saknar de här färgstarka förarna som alltid satte krydda på svensk banracing. Alla tre med digert förflutet på våra banor och i rallyskogen.

Harald minns jag från unga år när jag var med Sigurd Isacsson ute på banorna, och isarna, kanske det mest starka minnet är från gamla Skreabanan utanför Falkenberg och Västkustloppet. På lördagen efter träning och kval så skulle ”gubbarna” ut och ha kul medan då jag som 17 åring inte ansågs mogen att följa med blev det barnvakt åt Haralds son Greger. Minns jag rätt så körde Harald Porsche 356 vid detta tillfälle medan man också såg honom i Lotus Elite eller Alfa Romeo.

Kaj minns jag mest som driftig ordförande i HMS (Hyllinge Motorsällskap) men många av kommer säkert ihåg honom i Lotus Elan och senare i bland annat Rover.

Harry Bengtsson behöver ingen närmare presentation, för som jag plägade säga, han presenterar sig bäst själv! En sympatisk och trevlig man som vunnit många segrar inte minst Midnattsolsrallyt.

Jag och Bilsportarvet kommer alltid att minnas den här trion som under många år satte färg på tillvaron.

Janne T.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest