Fredrik Ekblom

Fredrik Ekblom, en av våra stora med en fantastisk karriär som bara fortsätter. Började som så många unga talanger i gokart för att så fortsätta i Formel 3 med resultat 3:a och 2:a åren 1989 och 90. Så till Formel 3000 i England och en fin andraplats i serien. 1998 blir det STCC och en mästartitel direkt första året. Så följer två år med totalt andraplatser för att så 2003 åter ta hem mästerskapet. Trea 2004 och så mästare igen 2007. På Nürburgring 2008 i 24 timmars vinner Fredrik för att så samma år bli tvåa i STCC. Så här skulle man kunna hålla på men för er som vill veta mer om Fredriks framfart så titta på STCC:s databas för där finns allt om denne fantastiske mans bedrifter. Till skall läggas att Fredrik har tävlat på Le Mans tre gånger med resultat som bäst en femte och en sjundeplats. Fredrik har även varit i USA och provat på Indycar och Indy Light där han också umgicks med Stefan Johansson. Bilsportarvets bilder visar ett tvärsnitt av vad Fredrik gjort under sin karriär.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest