Hasse Thaung i Formel 3

En trevlig man som vi saknar är Hasse Thaung från Växjö som aldrig tog en SM-titel i Formel 3 men som hade många fina placeringar. På Kanonloppet 1985 var han femma efter Joakim Lindström, Thomas Danielsson, Steven Andskär och Leif Lindström. Vi har en trevlig bild på Hasse som segrare med Leo Andersson som tvåa och Leif Lindström som trea. På Västkustloppet samma år var Hasse fyra efter Rickard Rydell som vann med Mikael Nordlander på andraplats och Håkan Olausson trea. Vi hittade också en bra bild på Hasse när han kör av banan ganska spektakulärt. Hasse hade stor hjälp av Christer Johansson som skötte hans racing under en period innan Team Itchi Ban.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest