Bilsportarvet besökte Autoseum i Simrishamn häromdagen

Bilsportarvet besökte Autoseum i Simrishamn häromdagen. Både studiebesök och för att titta till de saker vi lånat ut till museet. Jag blir lika förvånad varje gång jag kommer hit över vilken fantastisk samling som finns i detta stora museum. Kanske ett av de större i Europa framför allt vad beträffar mängden och blandningen av objekt. För oss racingfantaster är självklart lokalen, som nu utökats, av för oss kända bilar och som väcker många minnen. Där finns också några stycken trettiotals racers med bland annat Ingemar Wittströms fina MG racer och den USA inspirerade midget som CG Hammarlund körde en gång i tiden. Bilsportarvet vill starkt rekomendera ett besök till Simrishamn och detta lite unika museum som idag ägs av Nisse Nilsson.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest