Ingvar Pettersson har lämnat oss

Via vännen Hans Nordén fick jag idag höra att en av våra duktiga F3-förare lämnat oss. Ingvar Pettersson, med massor av fina framgångar i Fomel 3 under slutet av 60-talet och 70-talet. Slog till och med självaste Ronnie Peterson på Ring Knutstorp i augusti 1969 då han vinner finalen före teamkompisen Torsten Palm, Uffe Svensson och Ronnie på en fjärdeplats och Freddy Kottulinsky femma. ”Petter” som Ingvar kallades körde för Picko Trobergs Mennen Team tillsammans med Torsten. Många av er minns säkert de knallgula Brabham BT28:orna. Färgbilden är från en prisutdelning i RHK och är tagen av Bengt-Åke Gustavsson. ”Petter gick ur tiden den 18 november 2018 och vi tänker på honom och minns allt trevligt han bjöd oss på under sitt tävlande.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest