1984 ett fantastisk år för Svensk motorsport och Lennart Bohlin

1984 var ett fantastisk år för Svensk motorsport och inte minst för Lennart Bohlin. Det här året blir han världsmästare i ”Superkart” och hans medtävlare i standardvagnsracing Stig Blomqvist blir vår andre Världsmästare i rally. Lennart blir också 2:a i EM och 1:a i NM och SM. Som om inte det skulle räcka så tar han också titeln i det mästerskap man kör i New Zealand. Man skulle troligen kunna fylla en hel A4-sida med resultat som denne motorsportgigant åstadkommit under sin karriär. Jag lämnar det åt er att själva googla fram alla fantastiska resultat. Lennart driver idag verksamhet på Gälleråsbanan i Karlskoga. Bilsportarvets bilder visar ett axplock ur Lennarts liv på racerbanan där ni bland annat ser Lennart intervjuas av nyligen bortgågne Svenerik Eriksson. Bilden från prispallen visar segern i Grupp A före Stig Blomqvist och Peggen Andersson. Bilden är från den 13-14 juli 1991 och tagen av Michael Hoffstedt på Falkenbergsbanan.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest