Bilsportarvet

1984 ett fantastisk år för Svensk motorsport och Lennart Bohlin

1984 var ett fantastisk år för Svensk motorsport och inte minst för Lennart Bohlin. Det här året blir han världsmästare i ”Superkart” och hans medtävlare i standardvagnsracing Stig Blomqvist blir vår andre Världsmästare i rally. Lennart blir också 2:a i EM och 1:a i NM och SM. Som om inte det skulle räcka så tar han också titeln i det mästerskap man kör i New Zealand. Man skulle troligen kunna fylla en hel A4-sida med resultat som denne motorsportgigant åstadkommit under sin karriär. Jag lämnar det åt er att själva googla fram alla fantastiska resultat. Lennart driver idag verksamhet på Gälleråsbanan i Karlskoga. Bilsportarvets bilder visar ett axplock ur Lennarts liv på racerbanan där ni bland annat ser Lennart intervjuas av nyligen bortgågne Svenerik Eriksson. Bilden från prispallen visar segern i Grupp A före Stig Blomqvist och Peggen Andersson. Bilden är från den 13-14 juli 1991 och tagen av Michael Hoffstedt på Falkenbergsbanan.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest