Claes Billstam

I juletider när lugnet sänker sig över stugan så sitter man bekvämt i fåtöljen och tänker tillbaka på tider som flytt. Tänker på gamla vänner som inte längre är med oss. Blir lite nostalgisk och kanske lite melankolisk. En av mina gamla vänner som försvann 2013 är Claes Billstam. Kanske en av våra stora co-driver som hann med 76 VM-tävlingar i högerstolen med många av de riktigt stora. Började 1973 tillsammans med Harry Källström men hade startat mjukt 1972 med Leif Asterhag. Tävlade också med Björn Waldegård, Vic Preston, Ingvar Carlsson med flera. Det var tillsammans med Mikael Ericsson som det slut blev två VM-segrar. Året var 1989 och tävlingarna när paret stod högst upp på prispallen var i Argentina och Finland. Claes hade många strängar på sin lyra och som journalist skrev han för flera tidningar. Något som sedan ledde fram till att kommentera racing för TV3 och Eurosport där vi under några år var kollegor. Bilderna visar Claes som jag vill minnas honom. Paret Mikael Ericsson och Claes leende efter väl uträttat värv, samt bilden av Claes med mikrofonen i handen tillsammans med Ted Björk som intervjuas för TV3.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest