Hans Hermann

För ett antal år sedan var Ian Nilsson och jag på Nürburgring och Oldtimer Grand Prix. Som vanligt på denna legendariska plats träffar man gamla legender. Så även denna gång. I depån promotande sin bok om livet på racerbanan träffar vi Hans Hermann. Hans började tävla redan 1952 och blev inom kort fabriksförare för Mercedes och Porsche. Hans körde även andra märken under karriären som Borgward, Maserati, Ferrari, Veritas och Cooper. I början av 60-talet körde Hans olika modeller av Abarth, även det framgångsrikt. På Avus gjorde Hans en riktigt ruskig vurpa med en Mercedes och den filmen finns på YouTube för dig som vill se kraschen. Hans Hermann är född den 23 februari 1928 och är idag 92 år. Hans största framgång i karriären är en seger på Le Mans 1970.

Text och foto Janne Tromark

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest