Så här är det

Så här är det. Vissa människor ser man upp till, eller gillar, eller beundrar för att de lyckas genomföra något som vi alla gör att man minns dom. Som att bli världsmästare eller att bygga en racerbana eller skriva en bok. Sven ”Smokey” Åsberg är en sådan man. Kanske glömd idag av många men hågkommen för att vara mannen som tog Formel 1 till Sverige och Anderstorp. Oförtrutet trots mångas tvivel lyckas han med konststycket att få till en racerbana på mossen i Anderstorp och så även få till en deltävling för Kungaklassen Formel 1. I flera år dessutom. En enastående gärning som för alltid satt Sverige på kartan. Sven är borta sen många år men jag tycker det känns rätt att påminna om hans gärning och bevara hans minne. ”Smokey” för den obligatoriska cigarren och hans ”Jävlar anamma!”

Text Janne Tromark
Okänd fotograf men mannen vid sidan om Sven är Stig Liljekvist, affärsman och god vän till Sven.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest