Segraren i det här racet är en gammal Sverigebekant

I vårt nya arkiv hittade jag den här bilden som jag tyckte var kul, för segraren i det här racet är en gammal Sverigebekant. Racet till att börja med är Grosser Preis von Luxemburg 1949. Vinner tävlingen gör Luigi Villoresi i en Ferrari 166 och det är han som står längst till höger på bilden. Tvåan är en BMW 328 körd av André Pilette från Belgien och trean Honoré Wagner även han i en BMW 328. Tävlingen kördes under ett antal år och då på en flygplats som heter Findel nära Luxemburg. Luigi Villoresi tävlade i den Osca Maserati som idag finns i Helsingborg. Samma bil köptes in till Sverige av Jon Fast som tävlade på Kristianstads Grand Prix 1957. På bilden ser vi Villoresi i bilen den 8 april 1956.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest