Auktion med Conny Andersson Formel 3-bil

Den tionde december går en av Svenske Mästaren Conny Andersson Formel 3-bilar under klubban. Det är Helsingborgs Auktionsverk och Lauritz som säljer Connys Brabham BT 35:a med chassie nr. 31. Bilen är byggd 1971 och Conny tävlade med den två gånger 1972. På Knutstorp vinner han och senare på Mantorp blir han trea. Resten av säsongen kör han sin nya BT 38 som han också blir Svensk Mästare med 1972. Inför säsongen 1974 kör Conny en March 743, vilket blir det första året med 2-liters motorer. Brabham BT 35 har 1.6 liters motor och den klassen varade bara i tre år innan man gick över till 2-liter. Conny var en mycket duktig förare som också körde några tävlingar i Formel 1. Dock utan framgång i dåliga bilar. En av våra bilder visar Conny tillsammans med bland annat Ricardo Patrese. Den March 743 som Conny vann SM-mästerskapet med 1974 ägdes under en kort period av en numera avliden god vän. Bilen hamnade sedan i Helsingborg där ägaren tävlade i Historisk racing med den för att där efter försvinna. Är det någon av som vet var bilen finns idag så hör gärna av er till Bilsportarvet. Vi tycker det är kul med historia och vill gärna följa upp historien om både Brabham BT 35:an och March 743:an. Vår förhoppning är självklart att båda bilarna stannar i Sverige.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest