Vi är många som saknar Gunnar Nilsson

Precis som vännen Ingvar Thorell säger i en kommentar till oss. Vi är många som saknar Gunnar Nilsson. Denne glade gamäng från Helsingborg som så tragiskt rycktes bort alldeles för tidigt och som idag sannolikt kunnat få sin cancer botad. 1978 blev ett svart år för Svensk motorsport när vi förlorade både Ronnie Peterson och Gunnar Nilsson. Det som kommer över mig är ovissheten om hur Gunnars fortsatta framtid hade sett ut bakom ratten i en F1:a? Gunnar var en stor talang och en kille som kunde föra sig i alla kretsar och som snabbt blev älskad av alla. En unik egenskap som i kombination med sin förmåga att hantera en bil kunde ha tagit honom hur långt som helst.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest