Ulf Norinder Kanonloppet 1956

Vi får då och då in bilder från våra följare. Inte alltid av bästa kvalitet men viktiga tidsdokument. Vi har tidigare visat bilder från 1956 och Kanonloppet. Då handlade det om Alfonso de Portago och nu samma år fast i en annan klass, Seriesportvagnar 2000cc, och en av dåtidens förare och kändisar Ulf Norinder. Ulf kom från en förmögen familj och var ekonomiskt oberoende så i kretsen av Joakim Bonnier var det inte konstigt att han valde samma väg som honom. Bilderna visar Ulf i sin Ferrari och som han tyvärr inte kom i mål med denna gång. Ulf blev kanske mest känd för sitt köp av en Ferrari 250 GTO som han målade gul och blå och flitigt tävlade med både här hemma och utomlands. Bilen finns idag i USA hos en entusiast som deltar vid olika evenemang och stolt visar upp den. Ulf var född 19 maj 1934 och avled i Monaco 14 november 1978 bara 44 år och Sverige blev en motorsportprofil fattigare.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest