Tom Trana

I år är det 25 år sedan en av våra stora förare lämnade oss. Tom Trana som föddes i Kristinehamn fick sitt intresse av pappa Ivar som var ingenjör på Albin Motor i Kristinehamn. Tom började sin karriär på femtiotalet i en Volvo PV. Den som hjälpte honom igång med rallyverksamheten var Einar Nyqvist, ofta kallad bildoktorn. Toms första banlopp kom 1957 på Gelleråsbanan även det i en Volvo. Samma år vinner han Arvikanatta. Så följer framgångarna i tävlingar som Hankirally, RAC-rallyt, KAK-rallyt och Svenska rallyt. Tom gick bort alldeles för tidigt vid bara 54 års ålder och vi är många som minns denne duktige förare och saknar honom.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest