1956 var året då en av våra stora förare var med och toppade prislistorna

1956 var året då en av våra stora förare var med och toppade prislistorna. Jag tänker då på Björn Mårtensson som med sin Ferrari 500 Mondial vann Kanonloppet på Gälleråsbanan detta år Björn var en supertalang vid den här tiden och många med mig minns honom. De här trevliga bilderna fick jag av Sten-Olov Nilsson i Kvidinge och jag kan inte låta bli att visa dom för våra läsare här på Facebook. Jag är säker på att det finns många som hemma i lådorna har bilder som berättar om gågna tider så gör som Stig-Olov, skicka dom till Bilsportarvet där dom i framtiden kommer att finnas och berätta om Svensk bilsport. Tack Sten-Olov.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest