Michael Johansson, en av våra stora talanger

En av våra stora talanger, och kanske den mest bortglömde, är Michael Johansson från Linköping. Matchas fram av Tommy Jagervall och resultatet blir SM-tecken i Formel 3 åren 1987 och 88. Teamet skiftar sen över till Formel Opel/Lotus där Micke får Kenny Bräck som teamkompis. 1990-93 kör Micke både Formula Opel/Lotus Euroseries och Nations Cup och blir trea de här åren. Sägas ska att Micke var tvåa i SM 1986. Michaels pappa var den som skötte bilarna och det med bravur. Minns när jag köpte en Ralt RT3 av honom och när jag kom till verkstaden uppmanade han: ta av dig skorna när du går in i verkstaden? Inte konstig att det alltid var bästa ordning på allt i det teamet. Inte minst genom att Tommy Jagervall själv var pedant. Michael Johansson lägger efter de här framgångarna hjälmen på hyllan och satsar på familj och civil karriär. Fler av våra toppförare har gjort likadant och man undrar stilla – hur skulle det sett ut om Michael satsat på en fortsättning?

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest