Harry ”Sputnik” Källström och Claes Billstam

Två härliga killar i rallysporten var Harry ”Sputnik” Källström och Claes Billstam. Det var aldrig tråkigt när de båda herrarna var i farten och i farten var de verkligen. Harry körde under sin rallytid VW, Cooper, Lancia och Datsun. Bland meriterna ska nämnas fyra SM-titlar där den första kom 1959. Harry vann också RAC-Rallyt 1969 och 70 samt Akropolisrallyt 1976 och Europamästerskapet 1969. Harrys co-driver var bland annat Claes Billstam. Båda ses vid sin bil tillsammans med respektive damer. Harry Källström tilldelades Svenska Bilsportförbundets utmärkelse ”Stor grabb” nummer 15. Harry bosatte sig i Södra Öhn på 1970-talet och var gift med sångerskan och skådespelerskan Sonja Lindgren. Harry fick smeknamnet ”Sputnik” då karriären gick i raketfart. Harry Källström gick ur tiden den 13 jul 2009 saknad av alla rallyfans.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest