Många är vi som minns Uffe Boman och hans bilar

Många är vi som minns Uffe Boman och hans bilar. Kanske är en av favoriterna den Ferrari Daytona som Uffe körde både på hemmaplan och ute i världen. Uffe som numera inte finns ibland oss sålde sin Ferrari som idag ägs av en Engelsman vid namn Tim Summers. Tim har varit noga med att bevara bilen precis som den såg ut när Uffe hade den och tävlade med den under slutet på 70-talet och i början på 80-talet. Den förändring som Tim gjort på bilen är att han lagt in teamnamnet i den blå-gula lacken. Gissa vad teamet heter – Team Barbarossa! Jodå, Tim har besökt Sverige och Falkenbergsbanan så vi alla ”Barbarossa” fans kunnat se bilen igen.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest