Per Hågeman

Har ni också tänkt på att när man besöker en racerbana eller tävling på annan plats och som inkluderar bilar så träffar man oftast någon man känner? Ni vet, en sådan där person man gillar och som på något sätt alltid finns där. Per Hågeman är en sådan person. I alla fall för mig. Plötsligt så finns han där, antingen bakom ratten i sin DKW F12:a eller mekandes med sin ”halvpanna”. Lite mer sällsynt är det när han är på plats med en Borgward Rennsport? En bil jag tror han delar med kompisen Lasse Larsson. När man frågar Per om denna bil så kan svaret bli, att jag kommer ihåg när den tillverkades för jag jobbade en tid på Borgward i Bremen! För mig är Per en källa till kunskap och ofta ställer jag knepiga frågor till Per om bilder jag inte kan datera eller ställa rätt diagnos på. Oftast får jag hjälp av denne levande uppslagsbok. Per tävlar och har tävlat mycket under många år och det som kanske ligger honom varmast om hjärtat är RHK,s 1000 Cup som han vunnit 2001, 2002, 2003 och 2007. Jag tror att jag skulle bli rätt orolig om jag inte hittade Per på någon av landets många RHK-event där han är en profil och en mycket trevlig sådan.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest