Lite tips inför sommaren under parollen "Om du har vägarna förbi"

Lite tips inför sommaren under parollen ”Om du har vägarna förbi”! Låt mig få föreslå dessa båda utmärkta museer som bara ligger några långa stenkast från varandra. Lamborghinis museum är värt ett besök för att titta på denna superbils tillkomst. Fabriken ligger i anslutning så har du en Lambo tror jag du fixar lite specialvisning. Adressen är Via Modena 12, I-40019 Sant`Agat Bolognese. Lamborghini Museo är öppet måndag till fredag 10.00 – 12.30 och 1.30 – 05.00. Telefon är +39 051 6817, 611. Ett annat trevligt museum är Stanguellini Museo som ligger på huvudgatan i Modena med adress Via Emilia Est. 756 41100 Modena. Det här spännande museet visar hur man byggde de små sportvagnarna och Formelbilarna samt kan man se både bilar och lite av interiörerna från verkstaden. Det är öppet endast efter överenskommelse och bäst är att skicka ett email till: info@stanguellini.it . Stanguellini är en av Italiens största Fiat-återförsäljare och deras bilar bygger på Fiats motorer och drivlinor. Självaste Juan Manuel Fangio var bäste vän till pappa Stanguellini och testkörde många av deras bilar innan de kom ut på tävlingsbanorna. Två bra tips inför sommarens semester resa till Italien. Maserati har också ett privat otroligt fint museum. Fråga på Maseratifabriken som ligger nästgårds.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest