Olof Wiijk’s Astra

Låt mig få börja med att önska er alla en god fortsättning på julen och med hopp om en bra fortsättning på densamma. Många av er har säkert sett den här bilen som är en Astra och framgångsrikt tävlat med Olle Wiijk bakom ratten. Hur många av er vet vem som ägde bilen? Jag kan då glädjande nog berätta att jag hittat bilder jag saknat som jag nu kan visa er och berätta om. Mannen på bilderna är tagna i hans garage under Solna Centrum som hans pappa byggmästaren byggt. Hans namn är Jan Lillesköld och vars stora intresse var bilar. Tyvärr finns inte Jan längre och var den vackra Astran finns idag vet jag inte. Jag har tidigare berättat om tillverkaren av Astra som ni kan hitta på vår hemsida.se Olle Wiijk som god vän till Jan fick köra och tävla med hans bilar där även en Lola 380 ägd av Alain de Cadenet, som tävlat på Le Mans, även tävlat i Sverige. Efter Jans bortgång såldes bilen till Göteborg och en av våra stora samlare på racerbilar, Kent Abrahamsson. För mig känns det alltid bra när man knyta ihop historien en person eller bil.

Text och bilder Janne Tromark.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest