Kungens AC Cobra

För en tid sedan så ringde en man till mig och frågade följande, Vet du om att det sitter en gammal man på ett ålderdomshem i Småland och säger till folk att han sålt sin racerbil till Kungen? Ja, svarade jag då mannen, heter han Ulf? Jodå, det trodde mannen som då fick till svar av mig att han hette Ulf Lydholm och som tidigare varit ägare till en AC COBRA som han sålt till vår Kung.

Det hela är en ganska tråkig historia för Uffe som var en glad gamäng och en tokstolle som levde ett hårt liv vid sidan av sina affärer och sin racing med ovan kända bil. Det hårda livet krävde sin tribut i fråga om både pengar och hälsa så en försäljning av bilen tror jag blev en nödvändighet. Så i det Kungliga garaget finns alltså denna bil och i absolut rätta händer om ni frågar mig. Tyvärr finns inte Uffe längre, vilket för många kanske inte är en överraskning.

Jag hittade några bilder av den fina COBRAN som jag lägger till den här lilla storyn.

Text och bilder Janne Tromark.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest