KAK syd firade Vrams Grand Prix 90 år

Bilsportarvet hade idag det stora nöjet att få bli inbjuden till KAK syd som ville hylla Vrams Grand Prix som fyllde 90 år den 6 augusti i år. Ett fyrtital hade anmält sig till att köra ett varv runt banan och trots att regnet öste nere så fungerade allt på bästa sätt. Jag fick möjligheten att berätta om Bilsportarvet och om det material vi har om denna stora tävling som aldrig fick en efterföljare. Säkert berodde detta på den tragiska olyckan där en person omkom och den fatala kraschen som ledde till att ett hus på vägen upp till Kågeröd brann upp. Jag berättade om tävlingen och svarade på frågor från deltagarna.

Vi samlades vi Vrams Gunnarstorp Slott, där först Jacob Laurin hälsade alla välkomna till KAKs hyllning till den tävling som dom själva stod som arrangörer för. Dags för slottsherren Rudolf Tornerhjelm att berättade om Slottet och den verksamhet man bedriver med odlingsmark, skog och jakt. En mycket trevlig berättelsen om det vackra Slottet, ett av de vackraste i Skåne tycker jag. Efter detta dags för start runt den 3 mil långa banan där Jacob agerade starter på den plats där det hela startade den 6 augusti 1933. Med på turen runt banan hade ekipagen fått ett frågeformulär att fylla i med lite kluriga frågor. Efter avslutad runda träffades alla i Söderåsens Värdshus för mat och umgänge samt avslutades det hela med prisutdelning. Ett trevligt evenemang som jag hoppas få nöjet att återuppleva med duktiga KAK herrar och damer som trots det trista vädret fick solen att lysa för oss.

Stort Tack KAK och vi ses framöver.
Text och bilder Janne Tromark.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest