Albert Sollevi

Jag funderar lite över vad mitt intresse för motorsport och bilar gjort för mig? Ja, framför allt har det varit roligt och skapat många trevliga bekantskaper och vänner. Jag skulle kunna göra en lång lista med namn på glada likasinnade som korsat min väg och skapat en relation av stort värde. En av de som hör till den här kretsen är Albert Sollevi. Många av er som gillar sportvagnar känner nog igen namnet från de klassiska banorna som Nürburgring, Monza, Goodwood med flera för där brukar man träffa Albert. Alltid påläst och vetgirig brukar han studera alla de fantastiska bilar man ser. Han har haft många godbitar själv i garaget, men nu vid 76 års ålder så tycker han det är dags att umgås med familjen och sin Tax. Jag gillar Albert för hans lite kluriga humor och hans avväpnande skratt. Vi brukar träffas på Porsche 356-klubbens månads middag i glada vänners lag och snart är det nog dags igen. Vad vill jag ha sagt med detta? Jo, vårda dina vänner trots att många av oss nu börjar komma lite till åren och om du tänker till så ska du se att även du har många kompisar genom din hobby, eller hur?

Text Janne Tromark
Bilder ur Bilsportarvets arkiv.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest