En av våra absolut största talanger var Thomas Danielsson

En av våra absolut största talanger var Thomas Danielsson. Född 1964 i Kungsbacka tog sig unge Thomas ut i stora världen genom att vinna SM för Formel 3 i en Reynard med Saabmotor som byggdes av Neil Brown. För övrigt det enda mästerskap man vann med en Saabmotor. Thomas körde för Picko Troberg och var Pickos första SM-vinnare i Formel 3 i eget stall.

Fortsatte sedan i det Brittiska F3-mästerskapet för att också börja tävla i Japan. Tävlade i F 3000 för Eddie Jordan och segrade på Silverstone 1989 och blev sjua totalt i mästerskapet det året. Körde även LeMans 1990 i Grupp C för Vern Schuppan i en Porsche 962. Det blev sedan Japan under fem år med både sportvagnar och Formel 3000. Thomas bor idag i Göteborg där han investerat i fastigheter och har helt lämnat racingen. Han är gift med en Japanska och lever så vitt jag vet ett lugnt familjeliv fjärran från den motorsport han var så talangfull i. Kanske hör Thomas till de fem sex bästa förare vi fått fram i Sverige.

Thomas Danielsson

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest