George Robson

Tänkte presentera en man som föddes i England i Newcastle upon Tyne 24 Februari 1909 som blev Amerikan och med smak för motorsport. George Robson hette mannen som började sin flytt från Eng land med att landa i Mount Dennis i Ontario Canada för att så slutligen hamna i USA 1924 tillsammans med familjen i Huntington Park i Californien. George Robson blev den första att vinna Indianapolis 500 efter kriget 1946. Det gjorde honom också till den förste segraren att omkomma samma år som hans stora seger. Detta gjorde han i en krasch på Lakewood Spedway i Atlanta Georgia med George Barringer. Robson var då på toppen av sin karriär som då fick ett hastigt slut. Robsons broder Hal tävlade också i Indy 500 men inte med samma framgång som sin broder. Det är synd att man inte är med om 50-60 år då Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist kommer att skriva historia i både USA och Sverige. Undrar om man kommer att säga att det var bättre förr?

Text Janne Tromark.

Jan Tromark

Jan Tromark är journalist, fotograf och TV-kommentator. Han har stor kunskap om svensk och internationell motorsport.

Pin It on Pinterest